Gelişmiş bir güvenlik kamera sistemi kurmak için planlar yaparken, doğru ekipman ve kurulum noktalarını belirlemek için aydınlatma ve diğer koşullarla ilgili teknik gereksinimleri ve ilgili yönetmeliği göz önünde bulundurun. Düzenli bakım, yaşam döngüsü boyunca tam işlevsellik sağlar. Bize bırakın, siz asıl işinize konsantre olurken kamera güvenlik sisteminiz sorunsuz çalışsın.
Güvenliğimizin sağlanması, her gecen gün hepimiz için daha önemli bir duruma geliyor, güvenliğimizin sağlanması konusunda aldığımız bireysel önlemlerin tek başına yetersiz olması, bizleri daha geniş çaplı güvenlik önlemleri almaya yöneltiyor, hızla gelişen teknoloji bu konuda bize ciddi kolaylıklar sağlayan olumlu gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor, teknolojinin gelişmesiyle beraber İP Kamera Sistemleri güvenlik zafiyetinin azalmasına ve izlenmesi önemli kritik noktaların an ve an izlenmesi İmkanı Sunuyor, bir çok özellikler sunan İP güvenlik kameraları, uzun metrajlarda KM gibi fiber optik kablolama sayesinde sınır tanımayarak hemde uzun yıllar görüntü kalitesiyle avantajlar sağlıyor, İP kameralar günümüzde profesyonel ses ver görüntü alınması gereken, hastaneler, okullar, askeriye, ve trafik kontrolleri yapılan önemli noktalarda tercih edilmektedir.
Bir video gözetim sistemi satın almadan önce bilmeniz gereken her şey burada.
Video gözetimi, işletmenizi hırsızlık, izinsiz giriş, yangın, sel veya hırsızlıktan koruyabilir.
Sistemleri değerlendirmeden önce, ne tür kameralar istediğinizi, ne tür depolamaya ihtiyacınız olduğunu ve işletmenizin korunması gereken alanlarını düşünün.
İki ana güvenlik kamerası türü internet protokolü (IP) ve analogdur.
Bu makalemizde, bir video gözetim sistemi satın almayı düşünen ve ne tür bir sistem satın almaları gerektiğini ve ne kadar harcamayı bekleyebileceklerini bilmek isteyen küçük işletme sahipleri içindir.
Güvenlik, herhangi bir işletme için zorunludur. Sonuçta, varlıklarınızı koruyamazsanız nasıl karlı olabilirsiniz? Video gözetim sistemleri her zamankinden daha akıllı ve etkilidir. Kameralar artık hareket sensörleri ve otomatik mobil bildirimler gibi bilgisayar benzeri işlevler ve özellikler sunuyor. Bazı sistemler otomatik olarak kolluk kuvvetleriyle anında iletişime geçer.
Teknolojik gelişme aynı zamanda kayıt ve depolamayı yönetmenin daha verimli yollarını da beraberinde getirdi. Küçük işletme sahipleri, nispeten uygun fiyatlarla son derece güçlü gözetim sistemlerine erişebilir.
Çoğu satıcı, büyük ölçüde özelleştirmeye izin verir, bu da bir sistemi işletmenizin özel ihtiyaçlarına göre uyarlayabileceğiniz anlamına gelir. İster birden fazla konumu kapsayabilen yaygın bir sisteme veya vitrininizi izlemek için birkaç kameraya ihtiyacınız olsun, herkes için bir çözüm vardır. Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? İşte 2021 video gözetimi satın alma kılavuzumuz.
İşletmeniz için doğru video gözetim sistemini mi arıyorsunuz?
Video gözetim sistemleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi zaten biliyor musunuz?
Bir video gözetim sistemi satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler
İşletmeniz için bir video gözetim sistemine karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır. Bunlar şunları içerir:
Kurulum
İşletmeniz küçükse ve izlenecek çok fazla alanınız veya kuracak birkaç farklı kameranız yoksa, kendiniz kurabilirsiniz. Birden çok konuma ve karmaşık kurulumlara sahip daha büyük işletmelerin kurulumu bir uzmana yaptırması gerekir.
Fiyatlandırma
Fiyatlandırma, işletmenizin boyutuna ve kaç kameraya ihtiyacınız olduğuna, ayrıca istediğiniz depolama türüne, videoyu ne kadar süreyle depolamak istediğinize ve video analizi veya hareket algılama gibi istediğiniz özellik türlerine bağlıdır.
Kamera Tipi
Video gözetim sistemleri için iki ana kamera türü vardır: internet protokolü (IP) ve analog. Analog kameralar geleneksel olarak kullanılanlardır. Analog kameralardan daha fazla özellik ve yetenek sunan IP kameralar lehine aşamalı olarak kaldırılıyorlar. IP kameralar, görüntüleri daha yüksek bir çözünürlükte yakalayan ve ayrıca otomatik uyarılar, video analizleri ve daha fazlasını etkinleştiren ağ bağlantılı cihazlardır.
Depolama Türü
Video gözetim sisteminiz için seçebileceğiniz üç tür video veri depolama vardır: NVR, DVR ve hibrit. DVR, dijital video kaydedici anlamına gelir ve bu sistemler analog kameralar kullanır. NVR, ağ video kaydedici anlamına gelir ve IP kameralarla kullanılır. Hibrit sistemler, analog ve IP kameraları birleştirmenize izin verir.
İhtiyacınız Olan Özellikler
Video gözetim sistemlerinden, gece görüşünden akıllı hareket algılamaya, pan / tilt / zoom’a (PTZ) kadar pek çok özellik mevcuttur. İşletmenizin ihtiyaç duyduğu özellikleri değerlendirin ve buna göre kameralarınızı ve gözetim sisteminizi seçin. Örneğin, öncelikle işinizi gece izlemek için bir sisteme ihtiyacınız varsa, güçlü gece görüşü özelliklerine ve 7/24 uyarılara sahip sistem.
İşletmenizin Hangi Alanlarının Korunması Gerekiyor?
Bu, aldığınız kamera türlerini belirleyeceğinden, gözetleme işleminizi tam olarak nereye yerleştirmek istediğinizi bilmek önemlidir. Örneğin, arka kapınıza göz kulak olmanız gerekiyorsa, muhtemelen PTZ işlevine ve hareket uyarılarına sahip hava koşullarına dayanıklı bir dış mekan kamerası isteyeceksiniz.
Anahtar paket servisi: Bir video gözetim sistemi satın alırken göz önünde bulundurulması gereken kamera türü, depolama türü, özellikler ve fiyatlandırma gibi birkaç faktör vardır.
Gözetim Sisteminin Faydaları
Güvenlik kameraları yalnızca suçluları caydırmak ve hukuki yaptırımların olası hırsızları hızlı bir şekilde yakalamasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bu sistemler çalışanlarınız arasında hesap verebilirliği artırabilir, üretkenliği izlemenize yardımcı olur ve sigorta primlerinizi düşürebilir. Bir video gözetim sistemi kurmanın ön maliyetleri çok yüksek görünse de, uzun vadeli kazanç ve gönül rahatlığı masraflara değebilir.
IP Kameralar ve Analog Kameralar
Bir video gözetim sistemine bağlanabilen iki ana kamera türü vardır: IP kameralar ve geleneksel analog kameralar. IP kameralar, analog kameraların daha modern yinelemesidir ve tek tek kameralar daha pahalı olma eğilimindeyken, analog kameraların sunmadığı birçok özelliği sunarlar.
İşte iki tür kamera arasındaki farklara bir göz atın.
çözüm
IP kameralar, analog kameralardan daha güçlüdür ve genellikle çözünürlüğü 1 megapiksel ile 8 megapiksel arasında değişen çekimler yapar. Bu, özellikle megapikselin yarısı olan daha grenli analog çekimlere kıyasla inanılmaz derecede net görüntü kalitesi sağlar. IP kameralar genellikle analog kameralardan daha geniş bir görüş alanına sahiptir.
Video Analizi
IP kameralar, analog kameraların sunmadığı ek özelliklere sahiptir. Bunun bir örneği, kameranın görüş alanı içinde hareket olması durumunda mobil bildirimlere ve otomatik kayda izin veren video analizidir. Bu, özellikle işletmenizin kapalı olduğu ve tesis içinde birinin dolaşıp dolaşmadığını bilmek istediğiniz zamanlar için kullanışlıdır. Sistemi, bunun gibi olayları işaretleyecek ve olayın kaydedilmiş görüntüleriyle birlikte doğrudan akıllı telefonunuza bildirimler gönderecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Bazı sistemler ayrıca yerel kolluk kuvvetlerine doğrudan, tek dokunuşla bağlantı sunar.
Ağ Video Kayıt Cihazları
IP kameralar, aşağıda daha ayrıntılı olarak açıkladığımız eski dijital video kaydedicilerle karşılaştırıldığında birçok başka avantaj sunan NVR’larla uyumludur. Kısacası, NVR daha yüksek kaliteli video kaydeder ve sistemlerin DVR ile yapılabilecek olandan çok daha kolay bir şekilde ölçeklenmesine izin verir.
PoE Anahtarları
IP kameralar, hem kameradan veri gönderen hem de ona güç sağlayan “Ethernet üzerinden güç” (PoE) anahtarına da bağlanabilir. Diğer yandan analog kameralar, kameradan gelen sinyali çalıştırmak için bir anahtarın yanı sıra ayrı bir güç kaynağına ihtiyaç duyar, bu da daha karmaşık bir kurulum ve daha fazla kablo anlamına gelir. PoE anahtarları da genellikle veri aktarmanın daha güvenli bir yolu olarak kabul edilir.
Karşılaştırılabilir Sistem Maliyeti
IP kameralar genellikle analog muadillerinden daha pahalı olsa da, tam bir IP sisteminin toplam maliyeti, benzer bir analog sisteminkinden biraz daha düşük olma eğilimindedir. IP kameralar daha geniş bir görüş alanına sahip olduklarından, bir IP sistemi genellikle analog sistemden daha az kamerayla çalışabilir.
Temel çıkarım: IP kameralar daha iyi çözünürlük ve otomatik uyarılar ve video analizi gibi gelişmiş özellikler sunar.
Dijital Video Kaydediciler ve Ağ Video Kaydediciler karşılaştırması
Belirli bir sistemdeki tüm güvenlik kameraları, çektikleri görüntüleri iletmek ve arşivlemek için merkezi bir video kayıt cihazına ihtiyaç duyar. DVR’ler eski VCR modellerinden evrimleşirken, NVR’ler video kayıt teknolojisinin evriminde bir sonraki adımı temsil ediyor.
İşte DVR’ların ve NVR’lerin nasıl karşılaştırıldığına yan yana bir bakış.
Kayıtların Çözünürlüğü
DVR’ler genellikle, kapalı devre televizyon sistemlerinde kullanılan geleneksel video kalitesi olan D1 çözünürlüğünü sunar. D1, standart çözünürlük olarak kabul edilen 720 x 480 piksel çözünürlüğe eşittir.
NVR’ler, yüksek tanımlı olan 1080p’de kayıt yapabilirler. NVR’ler ayrıca bir DVR sistemine göre video kalitesinde önemli bir gelişme sunar. Karşılaştırma amacıyla 1080p, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe eşittir. Bu, çok daha net bir görüntü ile sonuçlanır.
Kamera Bağlantıları
Analog kameraların bir DVR sistemine bağlanması, DVR’dan kameraya bir BNC kablosunun takılmasını içerir. DVR sistemine daha fazla kamera bağlamak için ek kablolar gerekir. DVR sistemlerinin ölçeklendirilmesi zordur çünkü her BNC bağlantısı bir kamera tarafından işgal edildiğinde, sisteme başka bir kamera eklemeden önce tamamen yeni bir DVR satın almanız gerekir. DVR’ler ayrıca bağlı kameraların kayıt cihazına yakın olmasını gerektirir; aksi takdirde video kalitesi düşer.
NVR, doğrudan bir ağa bağlı olduğu için bu sorunları ortadan kaldırır. Aynı ağa, genellikle bir PoE anahtarı aracılığıyla bağlanan IP kameralar, daha sonra görüntüleri NVR’ye aktarabilir. Bir NVR temelli sistemler, DVR sistemlerinden çok daha kolay ölçeklendirilebilir, çünkü ağa eklendikten sonra yeni bir kamerayı kabul edebilirler. En kötü durumda, gerekli olan tek şey ek bir PoE anahtarıdır.
Bazı IP kameralar da kablosuzdur ve görüntüleri Wi-Fi üzerinden NVR’ye aktarabilir. Bir kamera NVR ile aynı ağa bağlı olduğu sürece yakınlık sınırlaması yoktur. Bununla birlikte, bir NVR sisteminin en büyük dezavantajı, her IP kameranın her NVR ile çalışmamasıdır. Bu nedenle, satın almadan önce kameralarınızın belirli bir video kaydedici ile uyumlu olduğunu doğrulamanız gerekir.
Hibrit Video Kaydediciler
Hibrit video kayıt cihazları (HVR) , hem IP kameraları hem de analog kameraları çalıştıran video gözetim sistemleridir. HVR sistemlerinin çok yönlülüğü onları arzu edilir kılar; Eski bir sistemi yükseltiyorsanız ve eski analog kameralarınızı ortadan kaldırmak istemiyorsanız, örneğin bir HVR, geçiş yapmanıza ve gelecekte tam bir IP sistemine hazırlanmanıza yardımcı olabilir.
Temel çıkarım: Üç tür depolama cihazı vardır: ağ video kaydediciler (NVR), dijital video kaydediciler (DVR) ve karma.
Çözünürlük: Bu, bir kamera seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli noktalardan biridir. Keskin görüntüler için, en az 720p yüksek tanımlı, yani bir IP kamera çekim yapan bir kamera istiyorsunuz. Kameranızın net, tanımlanabilir bir görüntüye sahip olacağından emin olmak istiyorsanız, burada köşeleri kesmek istemezsiniz.
Kare hızı: Bu, bir kameranın başka bir önemli yönüdür: kare hızı ne kadar yüksekse, video o kadar düzgün olur. Video, bir hareketli görüntü oluşturmak için birbirine dikilmiş bir dizi hareketsiz görüntüdür. Kare hızı ne kadar düşükse, fotoğraf o kadar az sıklıkta çekilir; bu, kesik kesik görüntülerle sonuçlanır. Kare hızını dikkate almak istiyorsunuz. Referans için, gerçek zaman tipik olarak saniyede 30 kare olarak ölçülür.
Modeller: Piyasada birçok farklı türde güvenlik kamerası var. Daha yaygın olanlardan bazıları, bir duvardan çıkıntı yaptığını görebileceğiniz dikdörtgen kutular olan bullet kameralar; genellikle tavana tutturulmuş ve renkli bir örtü içine yerleştirilmiş dome kameralar; ve görüş alanını ayarlamak için uzaktan kumanda yetenekleri sunan PTZ kameralar; Güvenlik ihtiyaçlarınıza ve kameraları nereye kurmayı planladığınıza bağlı olarak, hangi tür kameraların size sisteminizle birlikte istediğiniz görüntü kalitesini sağlayacağını düşünün.
İç / dış mekan: Bazı güvenlik kameraları özellikle iç mekanlar için yapılmıştır ve Tabiat Ana’ya dış mekan meslektaşları kadar dayanamaz. Kameraları dışarıda kullanmayı planlıyorsanız, hava koşullarına dayanıklı modeller satın aldığınızdan emin olun. Aksi takdirde, su veya kir, video yayınlarınızın netliğini engeller veya daha kötüsü, kameranın arızalanmasına neden olur. Güvenlik kameranızın sunduğu doğal koşullardan koruma düzeyine bakın.
Aydınlatma: Birçok güvenlik kamerası, düşük ışıkta kızılötesi olarak bilinen ortamda çekim yapar ve karanlık koşullarda net görüntü yakalamalarını sağlar. Bir kamera ne kadar çok IR LED’e sahipse, geceleri net ve net görüntüler kaydetmek o kadar iyi olur. Karanlıkta çekim yapmak bir öncelikse, kameranızda bol miktarda IR LED bulunduğundan emin olun.
Ses: Bazı kameralar sesi hiç almazken diğerleri alır. Hatta bazıları iki yönlü sesi etkinleştirir, böylece diğer tarafta kamerayı izleyen bir kişi, kameranın görüş alanındaki bir konuyla iletişim kurabilir.
Video Kaydedici
Depolama kapasitesi: Video kayıt cihazları için depolama, bilgi sahibi olmanız gereken temel bir unsurdur. Sizin için en iyi depolama alanı, sisteminizdeki kamera sayısına, her kameranın çözünürlüğüne, depolamayı düşündüğünüz arşivlenmiş görüntü miktarına ve kaydedilen görüntüleri ne kadar süreyle saklamayı planladığınıza bağlıdır. Birden fazla kamera daha yüksek çözünürlükte çekim yapıyorsa, çekim depolama alanını hızla tüketecektir. Sistemin kapasitesine ulaştığınızda en eski görüntülerin üzerine yazmak için bir video kaydedici ayarlayabilirsiniz, ancak dikkatli değilseniz, sistem hala ihtiyacınız olan arşivlenmiş görüntülerin üzerine yazabilir. Sisteminizin ayrıntılarına göre ne kadar depolama alanına ihtiyacınız olacağını hesaplamanıza yardımcı olabilecek çevrimiçi araçlar vardır. Örneğin, her biri 2 megapiksel çözünürlüğe ve 5 fps kare hızına sahip IP kameralar kullanarak günde 24 saat çalışan dört kameralı bir sistem, süper devreler hesap makinesi . Bu, orta büyüklükte bir sistem için oldukça fazla veri olduğundan, buna göre plan yapmak ve gerçekten ne tür bir kapasiteye ihtiyacınız olacağını bilmek önemlidir. Ayrıca, hesaplanan sayının ötesinde bir miktar destek sağlamak istersiniz, böylece geri dönmeniz gerekebilecek özellikle ilginç görüntüleri saklayabilirsiniz.
Bulut depolama: Kaydedilen video, video kaydedicinize ek olarak bulutta da depolanabilir. Bunu yapmanın, videolarınıza uzaktan erişim ve üstün depolama hacmi gibi birkaç belirgin avantajı vardır. Ancak, bunun mevcut tüm bant genişliğini tüketmeyecek ve ağınızı yavaşlatmayacak bir şekilde yapıldığından emin olmak istersiniz. Bunu yapmanın en iyi yolu, yüklemeleri buluta planlamak veya yoğun çalışma saatlerinden sonra yüklemektir. Buna ek olarak, birçok bulut hizmeti, özellikle video dosyalarını kalıcı olarak saklamak için tekliflerini kullanmak için bir abonelik ücreti alır. Şirkete, verilerinizin korunmasını sağlamak için hangi siber güvenlik önlemlerini aldıklarını sorun. Artı tarafta, videoları bulutta depolamak, donanımınız hasar görmüş, çalınmış veya tahrif edilmiş olsa bile, yine de arşivlenmiş görüntülere sahip olduğunuz anlamına gelir.
Kamera uyumluluğu: Her video kaydedici her kamerayla uyumlu değildir. DVR’ler analog kameralar gerektirir ve NVR’ler IP kameralar kullanır, ancak uyumluluk sorusu bu ayrımın çok ötesine uzanır. Örneğin bazı NVR sistemleri, yalnızca belirli üreticilerin IP kameralarıyla uyumludur ve diğerlerinin değil. Bir video kaydedici satın alırken, cihazın satın aldığınız kameralarla uyumlu olup olmadığını sorun. Sisteminizi yapılandırmak için bir gözetim sistemi entegratörü ile çalışıyorsanız, kameralar size gerekli bilgileri söyleyebilmelidir.
Sıkıştırma: Sıkıştırma, video kaydedicinize aktarılan görüntüdeki gereksiz verileri ortadan kaldırarak yerden tasarruf sağlar. Yüksek tanımlı video için kullanılan en yaygın sıkıştırma tekniklerinden ikisi MJPEG ve H.264’tür. MPEG4’ü de kullanabilirsiniz, ancak kalite, MPEG4’ün yukarıda bahsedilen emsallerinden daha düşük olma eğilimindedir. Sıkıştırma yöntemleri nispeten karmaşıktır ve ihtiyaçlarınıza ve donanımınıza bağlı olarak uygulamalarında farklılık gösterir. Güvenlik Bilgisi İzleme, sıkıştırma teknolojisi hakkında kullanışlı bir temel oluşturdu. H265 ve H265+ sıkıştırma formatıyla artık yüksek çözünürlükte kayıtlar yapılabilmektedir.
PoE Anahtarları
Ethernet üzerinden güç anahtarları yalnızca NVR sistemleri için geçerlidir, ancak ek güç kaynakları ve kameraları DVR’ye bağlamak için kullanılan BNC kabloları gibi bir DVR sistemi için gerekli olan diğer bileşenleri keserler. Bunun yerine, ağınıza bir PoE anahtarı bağladığınızda, tek bir pakette bir güç kaynağınız ve NVR’nize veri iletme aracınız olur. Hangi tür PoE anahtarının satın alınacağını seçerken en büyük husus, sisteminizde bulunacak kamera sayısıdır. Bir sonraki husus, gelecekte ne kadar ölçek büyüteceğinizdir.
Bazı NVR’larda yerleşik bir avuç PoE bağlantı noktası bulunurken, diğerleri olmayacak. Bir PoE anahtarı satın almanız gerekiyorsa, küçük olanlar yaklaşık 40 ila 50 ABD Doları arasında başlar ve yaklaşık beş bağlantı noktası sunar. Her bağlantı noktası, bir kamera için bir veri bağlantısını ve bir güç kaynağını temsil eder. Ölçeklendirmeyi ve çok büyük bir sistemi uygulamayı planlıyorsanız, 48 adede kadar farklı bağlantı noktası içeren PoE anahtarları vardır. Bu çözümler, Amazon’da 800 dolara mal olan Netgear’dan olduğu gibi çok daha pahalıdır .
Montajdan biraz daha fazlasını gerektiren kablosuz IP kameralar da vardır, ancak bunlar kablolu bağlantılardan daha az güvenli olabilir. Kablosuz bağlantıyı seçerseniz, sinyalin kolayca kesilmemesini sağlamanız gerekir. Yine, her şey sizin özel ihtiyaçlarınıza ve inşa etmeye çalıştığınız sistem türüne geri dönüyor.
Temel çıkarım: Bir sistem seçerken, kameralarınıza, video kaydedicinize ve PoE anahtarlarınıza çok dikkat edin.
Video gözetim sistemi SSS’leri
Birçok işletme sahibi, video gözetim sistemleri hakkında şu soruları sorar:
İş güvenlik kameraları sözleşme gerektiriyor mu?
Bazı video gözetim sağlayıcıları sözleşme gerektirir, bazıları ise istemez. Bu, kararınızı vermeden önce araştırmanız için önemli bir faktördür, özellikle de gelecek yıl iş yerlerini değiştirirseniz veya bir sözleşmeye bağlı kalmak istemiyorsanız.
Güvenlik kameraları ne sıklıkla izleniyor?
Bu aynı zamanda sağlayıcıya veya abone olduğunuz plana bağlıdır. Bazı sağlayıcılar aboneliğinizle 7/24 profesyonel izleme sunarken, diğerleri bunun için fazladan ödeme yapmanızı gerektirir ve diğerleri bunu hiç sunmaz.
Güvenlik kameralarının artıları ve eksileri nelerdir?
Güvenlik kameraları işletmenizi hırsızlık, izinsiz giriş, yangın, sel veya hırsızlık gibi şeylere karşı korumaya yardımcı olabilir ve iç huzurunuzu önemli ölçüde artırabilir. İşletmenizin ihtiyaçlarına bağlı olarak pahalı olabilirler, ancak genellikle yatırıma değer.
Görüntüler güvenlik kameralarında ne kadar kalıyor?
Sağlayıcınıza bağlı olarak uzun vadeli ve hatta sonsuz depolama için ödeme yapabilir veya verilerinizin uzun vadeli bir yedek kopyasına sahip olmak istiyorsanız harici depolama cihazlarını kullanabilirsiniz. Çoğu gözetim sistemi, görüntüleri sizin istediğiniz gün hesaplanarak ona göre İP Kamera ve NVR modelleri seçilerek hesaplanarak verilir.
Kamera Gözetim Sistemleri Kaça Ayrılır?
Güvenlik kamera sistemleri, bir güvenlik kamerasından gelen videoyu kaydetmekten daha fazlasını yapar.
Kayıt cihazları artık piyasadaki en son bilgisayarlarla aynı teknolojiye ve daha ötesi çözünürlük sıkıştırma formatlarına sahiptir.
Bir güvenlik kamera sistemi birkaç bileşenden oluşur.
Bir CCTV Analog Sistem; Dijital Video Kaydedici DVR, BNC Konnektör + Power Jak, 2+1 veya Ses İsteniliyorsa 4+1 Cctv Kablosu, Power (Güç Kaynağı) ve CCTV Analog Güvenlik Kameraları kullanır.
IP Güvenlik Kamera sistem; bir Ağ Video Kaydedici NVR, RJ45 Jack Fast Konnektör, 23 AWG Cat-6 İnternet (Ağ) Kablosu , Ethernet Üzerinden Güç Kaynağı ve İP Güvenlik Kameraları kullanır.
IP Kamera Sistemleri
NVR ve IP kameralı PoE kamera sistemi
Gerçekten tak ve çalıştır özelliği olan, kullanımı kolay bir IP güvenlik kamera sistemi mi arıyorsunuz?
CCTV Kamera Dünyanın HD IP kamera sistemlerinin kurulumu kolaydır ve kristal netliğinde güvenlik görüntüleri sağlamak için en son H.265+ ve H.265 video sıkıştırmayı kullanır.
Ağ Video Kamera Kaydedicimiz ( NVR ) ve PoE IP kameralarımızla eviniz veya işiniz için bir IP kamera sistemi kurmak kolaydır.
23 AWG Cat-6 İnternet ağ kablosu kullanarak, uçlarına RJ45 Jack takarak, IP güvenlik kameralarını NVR’nin arkasındaki entegre Ethernet üzerinden Güç (PoE) bağlantı noktalarına bağlayın; kamera video verilerini iletecek ve güç alacaktır. 2MP, 4MP, 8MP 4K veya 12MP’ye kadar çözünürlük sağlayabilen dijital teknolojiyi kullanarak bir PoE kamera sistemi kurmak için gereken tek şey bu. Tüm IP güvenlik sistemleri, çalışması için bir bilgisayar gerektirmeyen bağımsız kayıt cihazlarına sahiptir. Sesli , motorlu yakınlaştırmalı (motorize) güvenlik kameraları veya PTZ kameralı IP kameralarımız gibi gelişmiş ağ kameraları bile ekleyebilirsiniz . İOS / Android ve PC ve Mac yazılımları için ücretsiz mobil uygulamalarımız sayesinde uzaktan görüntüleme de kolaydır.
Bir IP kamera sisteminin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için tanıtım videomuzu izleyin. Güler Güvenlik Youtube Kanalımızda En iyi çözünürlük sistemleri için satış danışmanlarımızlada iletişime geçebilirsiniz.